29.9.08

Kenkäholistin postiloota


Jotta elämäni kenkäkiusausten keskellä olisi mahdollisimman kurjaa, lisään kärsimyksiäni tilaamalla sähköpostiini kenkätalojen tarjouskuponkeja ynnä muita houkutuksille altistavia myynninedistämismetkuja.

Juuri äskettäin lootaan kolahti DSW mainoslehtinen, jossa kerrotaan paitsi roimista alennuksista, myös muistutetaan että saan jokaisesta ostoksestani kenkäpisteitä. Eli mitä enemmän ostan sitä enemmän etuja.

Käy kurkkaamassa linkistä millaisia malleja ja alennuksia on tarjolla. Mikäli firma ei toimita ulkomaille, kannattaa seuraavan USA:n matkan kohteeksi valita ketjun jokin toimipiste, NYCissäkin kauppoja on peräti neljä. Kerrassaan tutustumisen arvoinen kohde!

Tästä kätevästi DSW:n webbisivulle

Hyvät, pahat ja rumat

Taharin avokkaat sekä Bass loaferit


Miksi mukava jalkine ei voisi samalla olla kaunis? Toki kauneus on katsojan silmissä, mutta oman näköaistini esteettistä puolta ei ole vielä hivellyt yksikään pari ns. terveyskenkiä. Miksi terveyskenkien täytyy myös ulkomuodollaan kuuluttaa että Hei katsokaa, tässä on nyt terveellinen jalkine käytössä, rumat ne kengillä koreilee.

Joudun työssäni käyttämään uniformua, asuun sopivat jalkineet on tarkasti ohjeistettu työnantajani toimesta. Meillä on ihan oma uniformu käsikirja, jossa kenkien osalta määritellään väri ja materiaali, sekä mm. kärjen muoto, kannan korkeus ja paksuus. Solkia, remmejä tai tikkauksia ei suvaita. Parin sivun kuvauksen olisivat voineet kuitata sanomalla "osta kaupan rumimmat kengät", valinta olisi suurella varmuudella osunut oikeaan.

Koska viihdyn huomattavasti paremmin housuissa kuin hameessa, valikoituu työjalkineikseni useimmiten yläkuvan matalat loaferit. Kengät ovat jalassa mukavat kuin aamutossut, mutta ulkonäössä olisi totisesti toivomisen varaa. Hamepäivinä käytän kuvan korollisia avokkaita, ne ovat muuten aavistuksen liian korkeat ohjeissa annettuihin sääntöihin, mutta ainakaan vielä ei ole käry käynyt. Ja koska työpäiväni kuluessa käytännössä kävelen Atlantin halki käytän rupeaman aikana matalia vaihtokenkiä.

Jos Teillä, armaat lukijani on linkkejä tai kuvia kauniista JA samalla mukavista kengistä, pistäkää ihmeessä tulemaan. Varmaan sellainenkin unelmakenkäpari on maailmaan jo suunniteltu, mutta vielä ei ole vastaani sattunut tulemaan.

Aerosole avokkaat sekä Enzo Angiolini loaferit

26.9.08

Ja tänään on esittelyvuorossa...

Eilisen bootsi -kavalkaadin innoittamana tartuin pölyhuiskuun ja ryhdyin valmistelemaan omaa saapas-arsenaaliani tulevan talven koitoksiin. Minulla on tapana tehdä parhaat jalkinehankintani aina kunkin vuodenajan päätteeksi; tuolloin rahat riittävät pidemmälle kuin kauden kynnyksellä shoppaillessa. Kesän jäljeen on sitten mukavaa kaivaa keväiset hankinnat naftaliinista, melkein kuin joulua viettäisi :)))

Tässä on esittelyssa yksi keväinen hankintani: Bandolinon tummanruskeat mokkanilkkurit. Mokka on selittämättömästä syystä kenkämateriaalina kestosuosikkini. Näistäkin jalkineista onnistuin saamaan oikean jymyalennuksen; läheltä piti ettei kassaneiti joutunut kenkien lisäksi sujauttamaan lisäksi rahaakin ostoskassiini.

Hienoisena haittapuolena näissäkin hivenen liian korkea korko; päkiäthän näissä ennen pitkää väsyy. Täytynee turvautua Hollywoodin julkkisnaisten kikkaan ja sujauttaa varvastossut käsilaukkuun pitkien kävelysiirtymien varalle. Arvatenkin oikein käytännöllistä kun talvikengistä on kerran kyse, mikäs sen tunnelmallisempaa kuin narskuva lumi varpaiden välissä :)))


Kävin tutustumassa tämän Kenkä-blogini kävijämääriin; näyttäisi ihan siltä että täällä on käynyt jorinoitani lukemassa äitini lisäksi myös jokunen muukin. Ilahduttavaa kerrassaan. Vielä kun saisin kommenttejannekin näistä jutuistani, niin eipä olisi riemullani rajoja.


25.9.08

Syksyn parhaat bootsit

People StyleWatch -lehti esittelee syksyn bootsien parhaimmistoa. Mukana on saapasta jokaiseen menoon, tarpeeseen ja jalkaan väljällä hintahaitarilla.


Saappaat on ryhmitetty koron korkeuden ja varren pituuden mukaan omiksi ryhmikseen. Tästä kuvasta oma suosikkini ovat Tory Burchin "Irene" mokkasaappaat

Seassa julkimoiden kuvia, harmaa rulettaa näköjään myös saapasmuodissa...


Ratsastussaappaat eivät mene muodista. Omat suosikkini tällä sivulla Juicy Couturen "Canton" sekä Coatchin "Winslow" -saappaat.

Saappaat puolipitkällä varrella ovat käytännölliset housujen kanssa sekä myös silloin kun pohkeen seutu on jämäkämpää sorttia (jostain syystä saappaanvalmistajat suosivat aikaslailla kapeaa vartta). Näistä ottaisin heti vaikka kaikki, jos valita pitää, niin Nine Westin "Zayit" nauhasaappaat sekä Mian "Dakotat" lähtisivät heti mukaan.

Kännit kevyesti keskellä päivää

Heipä taas pitkästä aikaa. Viime viikko kului reissatessa, kotiutumista seuranneet päiväni ovat vierähtäneet perheen perinteisten asioiden hoidossa. Eilen koitui tilaisuus virkistäytymiseen, suuntasin lounaalle hyvän ystäväni kanssa.

Koska elämäni on tätä nykyä jatkuvaa painonhallintaa, suosin ruokapaikkoina ravintoloita, jotka määrän sijaan keskittyvät laatuun. Mieluummin ruhtinaallisia makuelämyksiä kuin tarjottimen täydeltä heviä huttua ahmimista seuraavine ähkyineen.

Kaikki sujui kevyen linjani mukaisesti; jälkiruoaksikin valitsin sorbettia. Maksettuamme laskun (joka suuruudeltaa vastasi miltei viikon palkkaani) saimme vielä kotiinviemisiksi pussilliset vastapaistettuja pikkuleipiä. Niitä sitten popsin matkalla metroasemalle iltapäivän ruuhkassa. Jalkoihini valitsemani
Nine West
kengät alkoivat tässä vaiheessa hiertää varsin ikävästi pikkuvarpaitani. Onneksi oli lohtu lähellä, ahmin lisää pipareita tuskaani lievittämään.


Oliko syy pipareiden vaiko nauttimamme kahden viinipullollisen, havahduin maanpinnalle kondyktöörin kertoessa olevani väärässä junassa. Kotiaseman sijaan juna pysähtyisi ensimmäisen kerran vasta Connecticutin osavaltion puolella. Kotimatkastani venyi kahden tunnin kiertoajelu, varpaani suorastaan anelivat tässä vaiheessa potkaisemaan kengät jaloistani. Turrutin niiden äänen kuitenkin popsimalla lisää leivonnaisia.

Kun lopulta kiersin avaimeni kotioveen, oli päästäni haihtuneet viinin huurut ja piparipussista herkut. Tuska varpaissani oli sitä vastoin kasvanut kasvamistaan, harkitsin vakaasti muutaman sadan metrin matkalleni taksin tilaamista ja kengittä kävelemistä.


Tämän päivän olen kuluttanut katumusharjoitusten parissa, korkokenkien sijaan sujautan pikkujalkani Clarksin ikimukaviin ballerinoihin. Pikkuvarpaissani on muikeat pahkurat, kovettumani poistunevat jalkahoitajan käsittelyssä. Vielä kun keksisivät keinon jolla ahmituista kiloista pääsisi yhtä helposti eroon.

13.9.08

Kenkien Kauhu-Galleria

Selasin Elle.comin sivuilla 221 kenkäparia. Valtaosa kengistä oli niin herkullisia, että vesi kihosi kielelle ja varpaita rupesi syyhyämään.

Mutta...joukossa on muutama kenkäpari, joita katsoessa väkisinkin miettii mitä ihmettä suunnittelijan päässä oikein on mahtanut liikkua. Kuten vaikkapa "Saa nähdä onko kukaan niin kahjo että menee nämä ostamaan"



Armand Basi, $706


Pierre Hardy; $1395


Prada, $980


Hale Bob, $115

Meikä lähtee nyt kuuden päivän reissulle, eli tiedossa työrupeaman mittainen blogauspaussi. Palaan taas ensi viikon loppupuolella ellei nyt hotellissa sitä ennen blogaussuoneni ala uutta juttua pukkaamaan.



12.9.08

Maxin ja Michaelin kiusaukset

Eiliseni kului Skimbacon Katjan "makutuomarina" Woodbury Common Outlet -ostoskeskuksesta, jonne täältä kotoani on liki tunnin ajomatka. Tuomarointini jäi kuitenkin tärkeämpien askareiden varjoon. Osuimme nimittäin kauppakeskukseen hiljaisena arkipäivänä, jolloin useissa liikkeissä oli jo alennettujen hintojen lisäksi huimia lisätarjouksia, näihin oli tietenkin pakko tarttua. Katjan sovittaessa toinen toistaan upeampia asuja tyydyin huutelemaan kommenttejani sovituskopin oven raosta omien vaatteenvaihtojeni lomasta.


Vaikka olin ennakkoon päättänyt, että en sortuisi AINAKAAN kenkäostoksiin, mukaani tarttui aivan ûber cool bootie -pari BCBG MaxAzrian liikkeestä. Ostamani kengät ovat onnen omiaan tulevaan talvikauteen. Massiivinen läppä henkii satujen prinssi (ja myös se laulaja -Prince) -fiilistä, läppä jää kuitenkin piiloon lahkeen alle ( minähän en hametta juurikaan käytä), jolloin kengän ilmekin muuttuu, kuten kuvasta näkyy. Oman jalan kuvaaminen on muuten varsin vaikeaa touhua, anteeksi lahjeviritykseni heikosta kuvakulmasta!

Jalkineissa on ylipäätään harmittavaa se, että toisin kuin esim. paidoissa, joita voi pitää ainakin muutamaa saman aikaisesti päällekkäin, en ole vielä keksinyt keinoa, jolla ahtaisin jalkoihini useamman kuin yhden parin kenkiä kerrallaan. Surullista kerrassaan, yhden päivän aikana ei muutamaa kenkäparia useampaa kerkeä käyttämään.

Samasta Max Azrian puljusta vaatteekseeni valikoitui lisäksi musta neule. Vaikka blogini keskittyykin jalkineisiin, en malta olla mainitsematta näin upeita löytöjä. Enhän minä sentään pelkät kengät jalassa persmullikkana kuljeksi, joten silloin tällöin lienee paikallaan kehaista myös tekemiäni oivallisia vaatelöytöjä.


Kolmas napakymppiostos oli mustat skinny jeansit Michael Korsin liikkeestä. Hankintani olivat tällä kertaa sävyiltään varsin synkkiä, kuvassakin näkyy kaksi mustaa möykkyä joista nyt ei saa lempokaan tolkkua. Musta on toki värinä samaa luotettavuusluokkaa kuin esim. huonekaluissa Lundian kirjahylly; neutraali ja sopii yhteen liki kaiken kanssa (eliminoi lisäksi riskin että tutut rupeaisivat mauttomaksi selän takana arvioimaan). Itse pyrin suosimaan muitakin värejä; skaandinaavisen kalvakkaan ihonväriini musta ei liene se kaikkein imartelevin värisävy.


Jos matkasi suuntaa New Yorkin liepeille kannattaa siis ehdottomasti uhrata päivä ostosten tekoon Woodbury Common Premium Outlets -ostoskeskuksessa. Matkaa ostoskeskukseen on New York Citystä julkisilla reilu tunti, mutta reissu on vaivan arvoinen. Parhaat tarjoukset osuvat arkipäiviin, mikäli mahdollista kannattaakin välttää viikonloppuja, arkipyhiä ja koulujen loma-aikoja.

11.9.08

Converset omalla disainilla

Conversen webbisivun kätevällä ohjelmalla on helppo päästää oma sisäinen kenkäsuunnitteluja irti. Tarjolla on eri malleja, kokoja, materiaaleja sekä kuoseja ja värejä, joista voi sommitella juuri omaa taiteellista silmää hivelevän jalkineen.

Oma ensitekeleeni sopisi maanläheisine väreineen vaikkapa lämpimän ilmanalan tutkimusmatkailijalle. Tossu on väritykseltään kyllin konservatiivinen myös esim. lähetyssaarnaajalle. Niin tai näin, värit tuovat mieleeni tropiikin khaki vaatetuksen, jonka tuotokseni tyylikkäästi viimeistelisi.

Seuraavaa kokeilu synnyttikin jo riehakkaampaa väreillä ilottelua. Lopputulos on kuitenkin hieman tårta-på-tårta vaikka väriskaala seuraakin tämän syksyn ah niin trendikästä harmaa-luumu linjaa.

Eipä taitaisi minulle kenkäsuunnittelijana leipä lohjeta, mutta sen verran sisäistä tutkimusmatkailijaa minussa sentään taitaa olla, että näistä kahdesta valintani olisi tuo siirtomaa-ajan väriskaalaa edustava tossu.

Käy testaamassa minkälainen Converse desing on Sinun sydäntäsi lähinnä

9.9.08

Pikakatsaus Pariisin kenkämuotiin


Piipahdin viikonlopun mittaisella pikavisiitillä Pariisiissa. Blogi- ja yleissivistävässä mielessä tarkkailin katukuvan kenkämuotia tavallista valppaampana. Vaan eipä puhaltanut uutuudentuulahduksia tahi muutenkaan virrannut vallakumouksellisia muotimullistuksia tielleni.

Salakuvasin näppäränä bussipysäkillä kanssamatkustajien kenkiä, kuvat voisivat yhtä hyvin olla New Yorkista, Helsingistä tai vaikkapa Varpaisjärveltä. Ei uutta auringon alla tässäkään maailmankolkassa.


Lisää Adidas ihanuuksia


Oma valintani Pariisin sunnuntaikävelylle oli BCBGirlin flats -avokkaat joita myös balleriinoiksi voisi kutsua. Näissä kengissä jalka lepää kuin aamutohveleissa, pehmeä sisäpohja joustaa mukavasti jalan alla. Kaiken kaikkiaan melkoisen täydelliset reissukengät kaupunkimatkailuun siis.


Kuva Sacre Coeurin rapuilta Montmarten huipulta

5.9.08

Päivän saalis



Eilen illalla osuin samoille kulmille jossa lempikenkäkauppani Nine West sijaitsee. Oli tietysti ihan pakko katsastaa tilanne, varsinkin kun näyteikkunoiden julisteet lupasivat 50 % alennuksen kakkoskenkäparista.

Mukaan tarttui kolme paria kenkiä. Näin roimilla alennuksilla tuntui melkein kuin olisi pannut rahaa pankkiin.

Singahdan tästä viikonlopuksi Pariisiin, jatkan taas ensiviikolla kertomuksia elämästäni kenkäviidakossa. Iloista viikonloppua!

4.9.08

Syksyn kenkätrendiaakkoset





Instyle.com -sivustossa on sopivasti kouluvuoden alkuun kenkälukutaidon oppitunti. Kuvasarjassa on syysmuodin parhaita poimintoja jalkineaakkossanaston kera. Nekin joiden lontoo on hieman kesäterässä saavat herkullisten kuvien avulla pikapäivityksen siitä millaisiin menokkaisiin jalat on nyt muotimielessä korrektia polkaista.

BCBGirl kiilapohja avokkaat

Nämä kengät ovat juuri tällä hetkellä sydäntäni lähinnä. Sopivat hienosti skinny jeansien kanssa, näyttäisivät tyylikkäiltä myös hameen kera jos sellaisen joskus päälleni laittaisin. Kantakaan ei ole liian korkea: mukavat kauniit laatukengät, jotka jalassa jaksaa talsia.

Max Azria on lempisuunnittelijoitani, linkistä pääset kurkkaamaan syksyn mallistoa ja tutustumaan Azrian brändeihin.

3.9.08

Nine West Oxford kävelykengät


Ihanat lempikengät, joskin hieman liian korkeat ja siksi epämukavat runsaaseen kävelyyn .

Katso myös: Oxford shoe

Elämää kenkä-addiktion varjossa





Siivosin vaatehuoneen. Rankkakätisen raakkauksenkin jälkeen kenkiä jäi jäljelle n. 30 paria. Kellarissa lepää vielä toinen mokoma pahvilaatikoissa. Tuulikaapin määrää en viitsi edes laskea.

Täytynee taas laittaa huuto.nettiin muutama pari myyntiin, jotta saan tehtyä tilaa uusille löydöille. Sillä löydöt eivät kokemukseni mukaan tule kuitenkaan (onneksi) loppumaan.
 
Real Time Web Analytics