31.10.08

Kenkäsijoittajan nurkanvaltaus

Toisinaan kenkäostosten teko muistuttaa pörssisijoittajan puuhaa. Juuri oikea hinta ja hankinnan ajoitus ovat kaiken A&O. Kuten hankkiessani kuvan saapasparia.




Kyseiset Givenchyn nilkkabootsit, jotka ovat jalkinekokoelmani ehdoton helmi, tulivat eräässä kenkäliikkeessä alennukseen kevään korvilla. Erehtyessäni sovittamaan kenkiä havaitsin mielenkiintoisen virheen; saappaiden eurooppalainen koko oli konvertoitu virheellisesti amerikkalaiseksi kooksi kenkälaatikkoon. Koon 38 saappaiden kooksi ilmoitettiin 37 ja niin edelleen. Kun oikean kokoiseksi olettamaansa saapasta yritti vetää jalkaan, tuntui jalkine liian pieneltä jo heti kättelyssä, mikä arvatenkin sai useimmat luopumaan koko yrityksestä aivan alkumetreillä. Kun kenkä kaiken lisäksi on mahdollisen epärintava lestiltään, rajoittui potentiaalistren ostajien joukko entisestään. Oma jalkani, kokoa 39-40, löysi sopivan jalkineen amerikkalaisen koon 10 eli 41 euronumeron hyllyköstä, ja tätä kokoon liittyvää sisäpiirin tietoa ei useimmilla amerikkalaisilla onnekseni ollut.

Kävin ihailemassa saappaita useita kertoja, mutta hinta oli roimasti alennettunakin liian kova kaidalle kukkarolleni. Touko-kesäkuussa vietin kuusi viikkoa Englannissa. Sinne lähtiessäni päätin, että jos kengät vielä matkani jälkeenkin olisivat odottamassa ja hinta entisestään alentunut, iskisin kimppuun. Juhannuksen tienoilla kipaisin kyseiseen kauppaan ja ilokseni kenkien alennusprosentti oli jo huimat 80, tuumasin ajoitukseni olevan juuri oikean ja ostin kengät siltä seisomalta.

Päivääkään en ole hankintaani katunut; kengät ovat korkealaatuiset ja jalassa oikeat unelmat. Vaatehuoneessani ne valtasivat suojaisan nurkan, jotta arvohankintaani ei vahingossakaan kukaan ohimennessään kolhisi. Vielä kun käyn laitattamassa kumipinnat nahkapohjien suojaksi, niin mikäs näissä on talvella tallustellessa.

No comments:

 
Real Time Web Analytics