18.9.09

Kenkäterapiaa

Mieheni kanssa meni heti puoliltapäivin sukset ristiin. Sydämetön äijä kritisoi yhtä luonteenpiirrettäni, niinpä vetäisin aimo herneen nenuliin. Siis minähän toki kestän kritiikkiä kunhan se on perusteltua, joskaan vielä tähän mennessä ei ole kyllin perusteltua tullut vastaan...

Koska olen jo varsin kypsässä iässä toimin kuten henkisesti kypsän ihmisen voi odottaa ja ryntäsin purkamaan suuttumustani kenkäkauppaan. Kylläpä auttoi! Kaupasta nimittäin löytyi aivan uber-hauskat nilkkasaappaat, kengissä kuten ihmisissäkin aimo annos huumoria on poikaa. Hinnankin voin ilolla paljastaa: alennettujen alennushintojen jälkeen pulitin kassalla 19.99 Ameriikan taalaa (+ verot). Clearance on kyllä kaunein englanninkielen sana!

Mieleni on nyt kevyt kuin peipolla ja saatanpa ottaa nuo jalkineet mukaani Islantiin. Ja jos mieheni saisi juuri nyt päättää niin suosittelisi varmaankin koron terävyyden testaamista heikoilla jäillä.

Mitä mieltä olet, oliko ostokseni huti vaiko täysosuma?

Dollhouse kenkiin pääset tutustumaan tästä

Löntystelyvisioita Burberry saappaissa

Myönnettäköön, en ole koskaan ollut suuri Burberry fani. Ruutukuosi tuo mieleeni englantilaisen jalkapallohuligaanin tai eläkeikää lähentelevän Etelä-Kalifornialaisen golfarirouvan.

Selaillessani Burberry kumisaapastarjontaa on vastahakoinen mieleni kuitenkin lähtenyt lipumaan kohti suvaitsevaisempaa suuntaa. New Yorkin ilmastossa kumisaapas ei ole ollenkaan huono valinta liki ympärivuotiseen käyttöön, mukavien sukkien kanssa varsinkin nuo harmaat saappaat saattaisivat olla oikeinkin kelpo ratkaisu sadesään jalkinepulmaan.


Mitenkäs muut? Onko Burberry mielestäsi ikivihreä hitti vaiko jo totaalisen passé?

Lisätietoja Burberryn webbisivuilta

Salakurkkaus Gossip Girl'in kenkävarastoon

Piti melkein sujauttaa patakintaat kätösiin poimiessani uunituoreen InStyle -lehden postilaatikostani. Ja hottia on myös lehden sisältö, suorastaan höyryävän kuumaa.


InStyle -lehti oli päässyt kurkistamaan Gossip Girlin kolmannen tuotantokauden vaatekomeroon, luvassa näyttäisi olevan huippu upeita luomuksia ja vieläkin upeampia kenkiä.

Mikäs se on tarpoessa pitkin Manhattania Giuseppe Zanottin kiiltonahkaisissa Peep-toe bootiessa

Up-town girl ja Manolot




Lisää kuvia sun muuta Gossip Girl -aiheista InStyle -lehden verkkoversiossa

17.9.09

I Confess… I did it too. And it WAS Therapeutic


Bloggauksen ehkä paras puoli on se, kun tuntee itseään menestyneempiä bloggareita; näiden peesissä pääsee paikkoihin, joista omilla saavutuksilla voisi vain unelmoida. Kuten äskettäin kun Skimbacon Katja halusi viedä minut ostokselle.



Ostospaikkamme oli Talbot -vaateliike, jonka valikoimia saimme verottaa 750 taalan arvosta. Talbot, jonka olin mielikuvissani arvioinut arvokkaampien virkarouvien vaatettajaksi osoittautui monipuoliseksi ja laadukkaaksi vaatekaupaksi.

Pitkän harkinnan jälkeen valitsin oranssin takin ja kapealahkeiset ratsastushousut voittajiksi liikkeen tuotetarjonnasta. Löysähkön laatikkomainen takki on aivan ihana, vaikka taidankin se päällä muistuttaa Halloween kurpitsaa!

Käy lukemassa koko juttu I Confess… I did it too. And it WAS Therapeutic
tai klikkaa


Nine West Goes West


Nine West kengät, yllätys yllätys, ovat kestosuosikkini vuodesta toiseen. Syykin on aivan ilmeinen; hyvälaatuisiin ja hyvän näköisiin kenkiin yhdistyy hinta johon minulla on varaa ilman että joudun kiinnittämään kotini lainojen takuuksi.

Nine West on sortteerannut kenkiään kuumien trendien mukaisesti. Go West nimikkeen alta löytyy villistä lännestä vaikutteita saaneet mallit. Mitä mieltä olette, onko nimi enne vai menikö Nine Westin lännenvalloitus preerian sijasta metsään?


Meissä jokaisessa asuva pieni lehmä-tyttö tulee Jolisa saappaissa luontevasti esiin

Hollyn saappaat Nine West Vintage America Collectionista on varustettu vetoketjulla. Pukemiseen kuluisikin muutoin ikä ja terveys

Synge mokkasaappaiden inkkari-inspiroitua tunnelmaa

Lisää Nine Westin kuumia trendejä tästä

Lahkeet kätevästi saappaiden sisälle


Kaukana ovat ne ajat, jolloin puin farkut ensin puoleen reiteen jättäen lahkeensuut kantapään alle. Sitten vetäisin saappaat jalkaan, minkä jalkeen kiskoin farkut lopun matkaa ylös. Farkut istuivat kuin toinen iho varrellisten saappaiden sisällä. Ainakin jonkin aikaa.
Kikka toimi vaihtelevasti; joskus housut löystyivät liikaa, toisinaan lahje jumittui liian syvälle kantapään alle jolloin puntti soi piukeana ja housut roikkuivat takapuolesta liian alhaalla.



Nerokkaimpien keksintöjen sanotaan olevan yksinkertaisia. Niin kuin tämä Stiruppz lahkeenpidike, jolla puntit pysyvät saappaiden sisällä jättäen lahkeen jämäkkyysasteen juuri oikeaksi. Tuotekehitys on ottanut myös käyttömukavuuden huomioon; klipsit kiertävät kehräsluiden ympäri, joten painaumien riski on pieni.


Kuvaa klikkaamalla pääset firman nettisivuille tutustumaan tuoteeseen lähemmin.

Paas kaffet tulelle, Björk, täältä tullaan!

Harmitti vietävästi kun Pariisin matkani peruuntui flunssan takia. Enää ei kuitenkaan keljuta; olen viikon kuluttua lähdössä Islantiin, hip hurraa!
Vaikka olen kolunnut Euroopan aikalailla ristiin ja rastiin, niin Islannissa en ole koskaan aikaisemmin käynyt. Tämän iltapäivän olen pyhittänyt suunnittelulle ja mm. selaillut Islantiaiheisia internet -sivustoja. Mielessäni olen molskahdellut lämpimissä altaissa sekä nauttinut rikkikylvyistä ynnä muusta kuplivasta.

Mutta asiaan...Matkan suunnitteluhan alkaa aina, ainakin täällä päässä, matkavarustuksen suunnittelusta. Ja kengät ovat erityisen tärkeässä osassa; väärä kenkävalinta voi pahimmillaan pilata koko reissun. Ellei saa erityisiä kicksejä megalomaanisten bagaasien raahaamisesta kannattaa matkagarderoobissa tyytyä muutamaan huolella harkittuun kenkäpariin.



Matkalle valikoituneet kengät kannattaa pakata kankaiseen pussiin tai varsinaisen kenkäpussin puuttuessa vaikka pieneen tyynyliinaan. Käytän tarkoitukseen myös käsilaukkujen mukana tulleita Dust Bagejä ja tokihan hienompien jalkineiden mukana tulee ihka oma kenkäpussi, jolla voi sopivissa tilanteissa briljeerata ja tehdä vaikutuksen...no vaikkapa tullimiehiin.
Kenkiä ei kannata kuin aivan äärimmäisissä tapauksissa pakata muovipussiin; useimmiten jalkineissa on hitunen kosteutta jäljellä ja tiivis pussi saa raikkaatkin kengät tunkkaisiksi hyvinkin lyhyessä ajassa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty; iltapäiväisen aherrukseni jäljiltä olen jo hyvän matkaa menossa kohti Islantia!


16.9.09

JLo ja Louboutin

MTV Video Music Awards palkintogaala poiki ihania kuvia julkkiksista ja näiden kenkävalinnoista. JLo oli satsannut varman päälle sujauttaessaan Christian Louboutinin pitsiset Peep Toe bootiet jalkoihinsa.
JLo nyt on hyvän näköinen vaikka kääriytyisi maksalaatikkoon, mutta tästä(kin) kuvasta käy ilmi, että myös nelikymppinen nainen pystyy pukeutumaan muodinmukaisesti ja seksikkäästi näyttämättä kuitenkaan teiniä jäljittelevältä hepsankeikalta.


Vai mitä mieltä olette asusta, tuliko huti vaiko ihan täysosuma?


Klikkaamalla pääset ihailemaan Louboutin pitsibootieta hieman lähempää

Lisää kuvia ja jutuntynkää Showbiz Spy -sivustolta

Hämähämähäkki kiipes saappaalle...

Paneuduin arktisen jalkineosastoni inventointiin kaivamalla kesäteloilla olleet kengät varastosta. Kaiken kaikkiaan jälleennäkeminen oli riemukas, mukaan mahtui myös muutana kenkäyllätys, joiden olemassaolon olin melkein jo unohtanut.

Toisenlainen yllätys sisältyi kuvan nilkkasaapaspariin, jonka varteen (ja ehkä peremmällekin) hämähäkki oli kutonut verkkonsa. On siinä kesän aikana mahtanut olla saappaan varressa vipinää kun peto on väijynyt saalistaan.
Kuva on valitettavasti varsin epäselvä eikä anna ihan totuuden mukaista kuvaa siitä minkälainen ansarakennelma Nine West saappaaseeni oikein oli viritetty. Toivotaan kuitenkin että verkon kutoja on jo aikapäiviä sitten poistunut jalkineestani, pikku hämiksenmaha pullollaan.

15.9.09

Gossip Girl ja Giuseppe Zanotti

Sunnuntaina vietettyyn MTV Video Music Awards palkintogaalaan saapui odotetusti lauma toinen toistaan upeampia julkkiksia. Yksi illan kuvatuimmista lienee Leighton Meesner, joka oli valinnut miniminimekkonsa seuraksi Giuseppe Zanotti sandaalit.

Mitä mieltä olette Gossip Girlin kenkävalinnasta ja asustakin noin yleisesti?






Lisää aiheesta ynnä julkkiskuvia

Tuhat tapaa pujottaa kengännauhat

Olipa jalassasi sitten maiharit, lenkkarit tai nauhanilkkurit saat kenkien ilmeeseen vaihtelua pujottamalla nauhat perusnyörityksestä poikkeavalla tavalla. Ian's Shoelace Site'tissa on kymmeniä kuvallisia ohjeita nauhojen pujottamiseen sekä myös vaihtoehtoisia tapoja ynnä sijainteja kengännauhojen sitomiselle. Tässä muutamia pujotusohjeita:


Näin syntyy näyttävä hämähäkinverkko


Yllä tikapuu -pujotuksen vähäeleistä tyyliä

Kahdella erivärisellä nauhalla saa aikaan nyplätyn näköisiä lopputuloksia.


Lähde: Ian's Shoelace Site

14.9.09

Kenkätelineiden Rolls Royce

Jippii! Nettihakuni tuotti tulosta ja löysin vihdoinkin kenkätelineen, jota olen etsinyt jo vuoden päivät!

Männävuonna lukaisin jostain naisväen julkaisusta jutun kenkätelineestä joka pyörii kuin tahko ja johon mahtuu useampi kenkäpari. Lisäksi vehjettä kehuttiin kestäväksi.

Kyllästyneenä sortuviin kenkätelineisiin aloin tuolloin etsiä netistä tietoa tuotteesta, mutta jostain syystä en kyennyt sitä löytämään. Nyt kun taas yksi halpismalli notkahti jaloistaan laitoin Sherlock Holmes hatun päähäni ja ryhdyin penkomaan internettiä oikein suurennuslasin kanssa.

En tiedä oliko päähineestä hyötä sillä löysin härvelin noin toisella yrittämällä; käyttäen täsmälleen samoja hakusanoja kuin aiempinakin kertoina. Nyt etsintäni johti ensin blogisivustolle, josta oli linkki firman webbisivuille.



Rakku -nimistä telinettä on saatavana mustana, valkoisena, metallinvärisenä sekä pinkkinä. Firman valikoimissa on myös n. 5/8 ympyrän mallinen vehje. Hintaa täysympyrähärvelillä on 65 taalaa, päälle tullevat vielä toimituskulut.
Hieman tuo hinta hirvittää, mutta kun kehuvat vehjettä kestäväksi, niin halvemmaksihan tuo tullee kuin ne kuttaperkkahyllyköt, jotka kenkävuoreni painon alla toistuvasti romahtavat. Taidanpa laittaa tilauksen vetämään.




Rakku Designin sivulle

Flunssa sen kun jatkuu...

Tänään oli tarkoitukseni lähteä neljäksi päiväksi Pariisin. Flunssa ei vaan hellitä otettaan, joten saikkua tuli ja reissu peruuntui. Harmittaa, varsinkin kun meitä olisi ollut lähdössä harvinaisen hyvä kokoonpanokin tälle reissulle, mutta minkäs teet...

Teinillä on tänään syntymäpäivät, joten mukavaa tietty että saan olla paikalla juhlistamassa neidin merkkipäivää ihan iltamyöhäiseen saakka.

Fall's Hottest Shoe Trends by Elle.com

Elle. comin sivuilla on mukava kenkäkimara syksyn IN -jalkineista. Fall's Hottest Shoe Trends -kalvosulkeisissa esitellään kauden jalkineosaston täysosumia. Klikkaa mulkkaamaan!

Stella McCartneyn keinonahkainen yli-polven-saapas

13.9.09

Syksyn Upeimmat Kengät ja Laukut Osa 2.


Life & Style Weekly lehden syksyn kenkäsadon esittely jatkuu. Tänä syksynä kuuminta hottia ovat metalliset koristeet niiteistä vetoketjuihin sekä värikkäät mokkanahkaiset jalkineet ja laukut.

Rebecca Taylorin nilkkureissa mokkaan on yhdistetty krokokuvioista ja sileäpintaista nahkaa

Näin söpöt ballerinat saa American Eagle Outfitterssistä, taidanpa käväistä katsastamassa

Lovely People bootiessa mokkaan yhdistyy syksyn toinen hottis -elementti: röyhelöt!




Lähde: Life & Style Weekly (Sep 14/09)

Syksyn Upeimmat Kengät ja Laukut Osa 1.

Life & Style Weekly esittelee syksyn kenkäsadon ynnä laukkujen parhaimmistoa. Vallalla näyttää olevan elukkaprintti ja naisellinen Ladylike -tyyli

Aldon ylelliset bootiet irtoaa 110 taalalla aldoshoes.com'ista

Myös pitsikenkiä on tänä syksynä miltei jokaisen suunnittelijan mallistossa.

Jimmy Choo piikkarit saa omakseen pulittamalla 1,095 taalaa


Lähde: Life & Style Weekly (Sep 14/09)

12.9.09



Kuumeilu herätti jo aamuyöstä. Aikani kuluksi selailin New Yorkin Fashion Weekin eli muotiviikkojen sivustoja. Katselin kuvia jo pidetyistä näytöksistä sekä kalenteria tulevista tapahtumista. Yksi aihepiiri miltei loisti poissaolollaan niin valokuvista kuin tapahtumakalenteristakin: KENGÄT!!!
Näytöskuvat olivat miltei poikkeuksetta katkaistu viimeistään nilkkojen yläpuolelta, tai jos jalkineet näkyivätkin, niin joko oudosta kuvakulmasta tai muuten vaan heikosti. Toki ymmärrän että muotiviikko on ennen kaikkea vaatetuksen katselmus, mutta mielestäni kengät ovat osa kokonaisuutta siinä missä asusteet ja kampauskin.
Tämä kenkien lähes totaalinen puuttuminen on dilemmana käsityskyvylleni melkein samaa suuruusluokkaa kuin se miksi hammashoito on erillään muusta terveydenhuollosta! Vai johtuukohan fiilikseni vain kuumeesta...


Yksi kenkäaiheinen juttu sentään löytyi blogiosaston Fashion Night Out -postauksesta. Tod'sin tirehtööri Diego Della Valle oli ihan livenä saapunut brändin Madison Avenuen lippulaiva -putiikkiin esittelemään kenkienhoitoa. Paikalle oli rahdattu myös ihka elävä kenkämaakari, Italiasta saakka.


11.9.09

Victoria Beckhamin yli-polven-saappaat


New Yorkin Fashion Week sai boforeja purjeisiinsa eileniltaisella Fashion Night Out -tapahtumalla. Manhattan kihisi kinkereihin osallistuvista julkkiksista ja muodin megatähdistä sekä heitä bongaamaan saapuneista faneista ja lehdistön edustajista.

Beckhamin rouva Victoria keräsi ansaittua huomiota yli-polven-bootseissaan. Kuvissa ex-spaissari poseeraa Bergdorf Goodmanin ostostapahtumassa.



Lisää aiheesta ja kuvat: Daily Mailin webbisivuilta
Mercedes-Bentz Fashion Week viralliset webbisivut aikatauluneen ynnä muine infoineen. Kannattaa katsoa, mm. kuvakoosteita näytöksistä!

Syksyn Must-Have kenkätrendi

Rachel Bilson ja Miu Miu avokkaat


Uskottava se on, säärien lisäksi tänä syksynä säihkyvät myös kengät! People Stylewatch.comin(kin) mukaan syksyn kuuma kenkätrendi on glitterijalkineet. Lehden verkkoversion Fall's 12 Must-Have Trends hyväksyi joukkoonsa yläkuvan Miu Miu avokkaat.

Metallinhohtoisten, paljetein koristeltujen kimallekenkien täyttäessä kauppojen hyllyjä meillä kuluttajilla on mistä valita. Vielä kun olisi varojakin toteuttaa jokainen vastaatuleva kenkähaave niin mikäs tässä olisi kohti syksyä tarpoessa.



Lisää kenkiä löytyypi Neiman Marcus -tavaratalon nettisivuilta
 
Real Time Web Analytics